Cum sa alegi o prelata de barca

Cum sa alegi o prelata de barca

Prelata este o dotare esentiala pentru ambarcatiuni, fie ele de agrement sau utilitare. Ea ofera un confort sporit si protectie impotriva soarelui, vantului sau a ploii.
Prelatele pentru barci difera intre ele in functie de scop, materiale, arhitectura.
Velatura si tacalajul nu trebuie sa incurce flotabilitatea barcii, nu trebuie sa modifice pozitia acesteia in mars, nu trebuie sa obtureze vizibilitatea conducatorului ci dimpotriva trebuie sa creeze avantaje.
In functie de scop, prelatele pot fi:
1. Prelate de mars
2. Biminitop (umbrar)
4. Prelate de stationare

Materialele folosite pentru prelate sunt diverse.
Recomandarea noastra ar fi sa alegeti din categoria celor consecrate in domeniu, navalizate, cu protectie UV (precum Sunbrella, Bainbridge, Agora, Nautex) realizate din bumbac protejat cu fire/fibre sintetice si/sau silicon.

Stelajul sau tacalajul poate fi din aluminiu, plastic sau inox. Recomandarea noastra ar fi sa alegeti inoxul. Acesta asigura protectie impotriva ruginei si oxizilor, are o rezistenta sporita, nu se va rupe/indoi in mars si are o durata de viata lunga.

Foarte importanta este calitatea fermoarelor si a capselor. Acestea sunt parti predispue la uzuri si blocaje. Capsele pot fi considerate elemente consumabile, intrucat au o durata de viata limitata la inchideri/deschideri repetate.
Recomandarea noastra ar fi sa alegeti produse de la un producator consacrat gen YKK

Alegerea materialelor potrivite este doar inceputul.
Construirea prelatei potrivite care sa asigure realizarea scopului pentru care a fost fabricata si care sa inglobeze eventualele caracteristici personalizate cerute de client, fara sacrificarea caracteristicilor de securitate si functionalitate, tine de experienta si priceperea producatorului.
Recomandarea noastra este sa cereti referinte producatorului si clientilor acestuia.

Nemesisboats va ofera consultanta gratuita pentru alegerea unei prelate pentru barca dvs.

Distribuie

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up